четвртак, 21. април 2016.

ĐAVOLJI ŠEGRTI


Budaletine i dalje izlaze na izbore misleći da su oni ti koji postavljaju i smenjuju vlast. Glupi malograđani i dalje smatraju da postoji neko manje zlo za koje đavo još ne zna.
Demokratija ne može funkcionisati bez manjeg zla, manje zlo nije tek nekakav korektiv većem zlu, u toj farsi je substancija demokratije.
I tako, danas imamo novog Gedu.
Naivčine nasamarene moralnom propagandom ubeđene su da na demokratskim izborima ostvaruju svoje građansko pravo i dužnost, oni što se pozivaju na intelekt glupiraju se više od svih verujući da je njihov glas čin odgovornosti bez koje ne bi mogli preživeti do sledećeg jutra.
Dužnost je obligacioni stav iz kojeg je proterana vrednost koja bi mu dala smisao, u njoj nema ljudskosti, dužnost je environmentalistički fetiš stava, to pridavanje značaja je svo u znaku poremećaja/disfunkcije, abreakcije i maladaptacije. Svi naši problemi, oni zaista ozbiljni problemi, nisu na relaciji znanje-neznanje, nego su povezani sa emocijama, oni potiču iz našeg emotivnog života. Nezdrava osećanja nastaju pod pritiskom socijalizacije, prinudom i moranjem, ona su obavezujuća, uslovljavajuća i opterećujuća. Za razliku od njih, zdrava osećanja ne stvaraju stres, ona su prijatna i ispunjavajuća, kao kada sa prijateljima idete na partiju basketa.
Nepokolebljivi vernici u demokratiju uzdigli su do vrline ubacivanje dva lista papira u kutiju, ne shvataju da je glasačka kutija samo mehanizam mašinerije za ispiranje mozga. Mene to ni najmanje ne čudi, bot nije programiran da se pobuni protiv mehanizma koji ga je napravio automatom.
Čuvari demokratske vatre... i vi što glasate za zicer, nemojte me zasmejavati, vi zagovarate slobodu izbora ali vaš celokupan život protiče u zabranama i odvija se u tamnici otvorenog tipa, ispekli ste zanat ne preduzimajući ništa. Propala vam služba, smešna vam je družba.
Ne razumete vi šta je odgovornost.  
Moralisti će se naljutiti i uvrediti ako im kažete da je njihov glas transfer odgovornosti i sile, neće vam nikada oprostiti ako im kažete da je njihov glas glas fanatika koji se izjašnjava protiv jednakosti. A jednakost, to je za mene etika u jednoj reči.
Vlast je bazirana na nejednakosti. Nejednakost je ugnjetavanje, to niko ne bi smeo odobravati, niti raditi na održavanju obrazca nejednakosti.
Kao što niko ne bi smeo ostati ravnodušan na deprivacijsko zlo koje nam je naneo lažni bog.
I posle svega, taj lažni bog ( laž je životna strategija svakog ko iole pretenduje da se bavi politikom ) raspisuje prevremene izbore samo da bi saznao da li zajednica sumnja u njegovu iskrenu odanost opštem dobru ili mu još uvek uspeva da održi sliku velikog reformatora i državnika. Istinski dobronamerni ljudi nikada ne proveravaju svoju dobrotu.
A vi, šta vas privlači izborima, šta je to što propagirate svojim glasom? Koji je to izbor u vašim rukama? Poistovećujete se sa svojima, pastir vam je rekao da ne napuštate stado jer će vas vuci pojesti? Identifikujete se sa moćnim vođom, imate i vi sličnih aspiracija? Objasnite mi šta je to vredno poštovanja i ja ću glasati.
Vi koji ne vidite ništa loše u tome da podržite ljude kojima nedostaje mera. Razmislite dobro pre nego što krenete put birališta da svojim glasom podržite čoveka koji je više od 20 godina ministar ili poslanik koji uz to vređa marginalizovane, pljuje i šutira novinare, svečano otvara lift ili je vaš predsednik sa falsifikovanom diplomom, možda baš vama nedostaje mere, možda ste vi ti kojima nedeostaje istina, možda baš vi niste hrabri, možda baš vama nedostaje vrednosti i dobrote.
Ili su vaše mere neke druge pa vas zato ne prepoznajem među ljudima?

Javnost utiče na politički proces toliko što određuje ko pobeđuje a ko gubi. To je sve.
Uvek pobeđuje elita koja se smenjuje na vrhu, privilegovani su uvek na dobitku, biračko telo je uvek na gubitku.
To je sve.
Nema tu nikakvog izbora. Samo gola procedura koja traži pobednika.
Na kraju, ja podižem srednji prst. Zbog ponoćnih molera i svakojakih bandita
To je moj protestni glas, moja parola i moj izborni slogan svim fukarama. I moj pozdrav novom Gedi.
Šta vas sprečava?
Probajte i vi.

Нема коментара:

Постави коментар